Ukratko o KNX sistemu

Zahtevi za kontrolu i raznovrsnost u upravljanju grejanjem, rasvetom i sistemima kontrole pristupa kako za porodične kuće, tako i za poslovne objekte je u porastu. U isto vreme, efikasna upotreba energije postala je veoma bitna. Ljudi žele konformo, održivo i sigurno mesto za život i rad, i to je mesto gde se pojavljuje automatika.

Jednostavno upravljanje i sigurnost, zajedno sa smanjenjem potrošnje energije i inteligentnim upravljanjem i nadzorom svih uređaja moralo je biti uključeno u sistem. Izazov kao ovaj, uključuje više ožičenja, povezivanje senzora i izvršnih elemenata u kontrolne i monitoring centre. Za profesionalce, količina ožičenja takođe zahteva više posla tokom projektovanja sistema, više radova tokom polaganja kablova, povećanje troškova i rizika od požara. To je trenutak kada se pojavljuje KNX!

knx log
knx mogućnosti

Realizacija sna o automatizaciji

Automatizacija ne mora biti komplikovana. Ona jednostavno zahteva sistem koji eliminiše probleme na pojedinačnim uređajima, i osigurava da svi uređaji međusobno komuniciraju jednim zajedničkim jezikom. Proizvođač samog uređaja više nije primaran u izboru opreme.

Bez razlike da li želite da kontrolišete rasvetu, žaluzine, sigurnosni sistem, da upravljate energijom , grejanjem, ventilacijom, signalizacijom ili da nadzirete rad uređaja, interfejs ka BMS sistemima, daljinsko upravljanje, upravljanje audio i video sistemima ... Sve ove funkcije rade u jednom uniformnom sistemu. Ovo se zove princip mešusobnog rada/komunikacije. Tako je napravljen jednostavan sistem kućne automatike.

TO je KNX sistem.

Kuća koja prati Vaš ritam

Optimizacija korištenja energije automatizacijom isključenja svetla koja nisu potrebna. Podešavanje temperature prostora neposredno pre dolaska kući za prijatnu temperaturu Vašeg doma. Sprečite neželjene posetioce spuštanjem roletni tokom noći ili kada odlazite na spavanje. Beskrajne mogućnosti upotrebe jednog sistema.

Svetski standard

KNX je svetski standard sa jakom internacionalnom podrškom više od 28 godina. Nudi prihvatljivu i stabilnu tehnologiju koja je spremna za budućnost. Jedinstveno internacionalno rešenje za visoko kvalitetne sisteme pametnog stana i pametne kuće, kao i pametnih poslovnih prostora.

Beskrajne mogućnosti

Želite li da Vas probudi lagano otvaranje zavesa ili roletni u određeno vreme, da Vaš dom sam pripremi zahtevanu atnosferu za uživanje u filmu tokom večeri ili da simulira Vaše prisustvo kada ste daleko od kuće ? Sa KNX sistemom izbor je na Vama! Tehnologija omogućava korištenje različitih apliakcija, kao i širok izbor proizvođača opreme i izgleda galanterije.

Partnerstvo sa KNX asocijacijon

Pored članova koji su većinom proizvođači opreme, KNX Asocijacija zaključila je partnerske ugovore sa više od 75.000 partnera u 164 zemlje. Ovime je omogućeno partnerima da dobijaju informacije i pristup bazama znanja, kao i preuzimanje aplikacija potrebnih za programiranje i parametrizaciju KNX sistema.

Partneri smo sa KNX asocijacijom, a naš partnerski broj je 36207.

© 2020 Jedna mala firma doo. Sva prava zadržana | Dizajn W3layouts.