Upravljanje roletnama / venecijanerima / zavesama

Sistem pametnog stana ili pametne kuće omogućava upravljanje roletnama, motorizovanim zavesama, zaštitnim rešetkama, garažnim vratima, ili drugim urešajima koji imaju omoguceno upravljanje motorom za otvaranje ili zatvaranje.

Svim povezanim uređajima moguće je upravljati kako pojedinačno, tako i grupno, odnosno moguće je unutar same apliakcije povezati više roletni u jednu upravljačku grupu, i vršiti zajedničko podizanje/spuštanje.

Upravljanje roletnama, osim zaštite od sunca ima još nekoliko prednosti. Pored same zaštite od direktnog izlaganja suncu, moguće je roletnama upravljati i automatski, kao deo scene ili pokretanje roletni u zadato vreme. Tako je omogućeno da se roletne podignu u vreme koje Vam je na budilniku zadato za buđenje, ili da se spuste kada pokrenete scenu "Odlazak od kuće". Takođe, moguće je spustiti roletne ili zaštitne rešetke kada uključite alarmni sistem u Vašem domu.

Upravljanje roletnama veoma je bitan deo pasivnog grejanja ili hlađenja objekta. Prosto rečeno, sistem može automatski u odnosu na godišnje doba i prisustvo sunceve svetlosti tokom leta spustiti roletne da bi smanji zagrevanje objekta, a zimi podići roletne na strani kuće koja je izložena suncu. Ova funkcija čini značajnu uštedu u količini energije potrebne za zagrevanje ili hlađenje objekta.

Prednosti upravljanja roletnama

"Ručno" upravljanje putem postavljenih tastera

Povezivanje u scene radi lakšeg upravljanja

Pokretanje u zadato vreme (zadaje korisnik)

Grupisanje radi lakšeg upravljanja

Povezivanje sa meteo stanicom (zatvaranje roletni kada pada kiša)

Povećana sigurnost objekta

Daljinsko upravljanje

© 2020 Jedna mala firma doo. Sva prava zadržana | Dizajn W3layouts.