Prednosti

Navodimo Vam neke od prednosti sistema pametnog stana ili pametne kuće, u odnosu na klasičnu elektro instalaciju.

Daljinsko upravljanje

Svaki ABB free@home sistem poseduje svu potrebnu opremu za upravljanje stanom ili kućom putem mobilnog telefona. Potrebno je da na mobilnom telefonu preuzmete i instalirate alikaciju za upravljanje, unesete parametre Vašeg sistema (ili jednostavno skenirate QR kod iz apliakcije), i Vaš telefon ili tablet je povezan sa sistemom.

Ušteda energije.

Pametnim upravljanjem grejanjem i hlađenjem, kao i rasvetom omogućene su velike uštede u energiji, kako električnoj, tako i energiji potrebnoj za zagrevanje ili hlađenje objekta. Pametnim upravljanjem sistemom grejanja i hlađenja, pored uštede energije, stvorićete prijatno mesto za boravak od svake prostorije Vašeg doma.

Povećana sigurnost stana ili kuće

Pored mogućnosti da sa bilo kog mesta na svetu pristupite svom domu i proverite stanja svih uređaja, možete daljinski pokrenuti simulaciju prisustva ili spustiti roletne radi dodatne sigurnosti. Naravno, sve ovo je moguće uraditi sa bilo kod povezanog mobilnog telefona ili tableta.

Mogućnost izmena i prilagođavanja potrebama korisnika bez izmena na instalacijama

Instalater prilikom inicijalnog podesavanja sistema kreira virtuelne veze između tastera/prekidača i izvršnih elemenata sistema. Ove veze moguće je izmeniti. Praktično, prekidac koji je upravljao roletnom može se izmeniti da upravlja svetiljkama u nekoliko jednostavnih koraka. Sva podešavanja odvijaju se sa racunara kroz klasični internet preglednik (Google Chrome, Safari ili drugi preglednik).

Jednostavno zadavanje uključenja ili isključenja svih povezanih uređaja

Putem ugradjenog digitalnog tajmera, moguće je svakom elementu sistema zadati komandu koju treba da izvrši određenim danima u određeno vreme. Na primer, možete postaviti da se spoljna rasveta uključuje svaki dan u 19 časova, ili kada padne mrak koristeći ugrađeni asto časovnik.

Kreiranje scena u nekoliko koraka, bez potrebe za dolaskom instalatera

Kao što se Vaš život menja u novom prostoru, tako sistem prati Vaš novi ritam i nove navike. Jednostavno, ili uz pomoć naših video fajlova podrške, možete kreirati Vašu omiljenu scenu, ili više njih. Dovoljno je da povežete sve potrošače na scenu koju kreirate, izaberete njihova stanja i snimite. Svaki sledeći put kada prozovete scenu, sistem će sve povezane potrošače postaviti u zadata stanja.

© 2020 Jedna mala firma doo. Sva prava zadržana | Dizajn W3layouts.