Skip links

Mogućnosti

Pogledajte neke od mogućnosti pametnog stana

pametni prekidači

Upravljanje rasvetom

Kontrola rasvete u pametnom stanu je mogućnost da se svetla u stanu upravljaju putem mobilnog telefona ili drugog pametnog uređaja. Ova funkcija omogućava korisniku da prilagodi rasvetu prema svojim potrebama i željama, bilo da je kod kuće ili na putu. Kontrola rasvete u pametnom stanu ima više prednosti, kao što su: Ušteda energije i novca, jer se svetla mogu automatski paliti i gasiti u zavisnosti od vremena, temperature, osvetljenja i drugih faktora. Povećanje bezbednosti i privatnosti, jer se svetla mogu zatamniti ili osvetliti kada nema nikoga u stanu ili kada se želi stvoriti određena atmosfera. Poboljšanje komfora i estetike, jer se svetla mogu podešavati po jačini i boji, kao i kreirati različite svetlosne scene koje odgovaraju raspoloženju, aktivnostima i stilu enterijera.

kontrola roletni, daljinska kontrola roletni, pametne roletne

Kontrola roletni

Kontrola roletni u pametnom stanu je mogućnost upravljanja roletnama putem mobilnog telefona ili drugog pametnog uređaja. Ova funkcija omogućava korisniku da podešava roletne prema svojim potrebama i željama, bilo da je kod kuće ili na putu. Kontrola roletni u pametnom stanu ima više prednosti, kao što su: Ušteda energije i novca, jer se roletne mogu automatski spuštati i podizati u zavisnosti od vremena, temperature, osvetljenja i drugih faktora. Povećanje bezbednosti i privatnosti, jer se roletne mogu zatvoriti kada nema nikoga u stanu ili kada se želi sprečiti uvid u unutrašnjost. Poboljšanje komfora i estetike, jer se roletne mogu prilagoditi raspoloženju, aktivnostima i stilu enterijera.

grejanje, kontrola grejanja putem telefona, pametna aplikacija

Grejanje, hlađenje i ventilacija

Kontrola grejanja i klimatizacije u pametnom stanu je mogućnost da se podešava temperatura i vlažnost vazduha u stanu putem mobilnog telefona ili drugog pametnog uređaja. Ova funkcija omogućava korisniku da prilagodi grejanje i klimatizaciju prema svojim potrebama i željama, bilo da je kod kuće ili na putu. Kontrola grejanja i klimatizacije u pametnom stanu ima više prednosti, kao što su: Ušteda energije i novca, jer se grejanje i klimatizacija mogu automatski uključivati i isključivati u zavisnosti od vremena, temperature, prisustva ljudi i drugih faktora. Povećanje komfora i zdravlja, jer se grejanje i klimatizacija mogu podešavati po sobama, kao i prema individualnim preferencijama korisnika. Smanjenje emisije ugljen-dioksida i drugih štetnih gasova, jer se smanjuje potrošnja fosilnih goriva za grejanje i klimatizaciju.

interfon, video, zvono

Interfonski sistem

Interfonski sistemi pametnog stana su uređaji koji omogućavaju komunikaciju između stanara i posetilaca, kao i kontrolu pristupa zgradi ili stanu. Ovi sistemi su deo pametnog stana, jer se mogu povezati sa drugim uređajima i funkcijama u stanu, kao što su rasveta, roletne, alarmni sistem, ozvučenje i drugo. Interfonski sistemi pametnog stana imaju više prednosti, kao što su: Povećanje bezbednosti i privatnosti, jer se može videti i čuti ko je na vratima, kao i odbiti ili preusmeriti poziv na mobilni telefon ili tablet. Povećanje komfora i udobnosti, jer se može otvoriti vrata zgrade ili stana bez ustajanja sa kauča ili kreveta, kao i pozvati lift ili aktivirati neku scenu u stanu. Povećanje estetike i dizajna, jer se mogu birati različiti modeli i boje interfonskih uređaja, kao i prilagoditi melodija zvona ili osvetljenje.

meteo stanica, meterološka stanica, prognoza

Meteorološka stanica

Meteorološka stanica pametnog stana je uređaj koji meri i prikazuje različite meteorološke parametre, kao što su temperatura, vlažnost, pritisak, brzina i smer vetra, količina padavina i kvalitet vazduha. Ovi parametri mogu biti korisni za planiranje aktivnosti u stanu, kao i za podešavanje drugih pametnih uređaja, kao što su termostat, klima uređaj, ventilator, zalivni sistem i rasveta. Meteorološka stanica pametnog stana može biti povezana sa internetom i aplikacijom na mobilnom telefonu ili tabletu, tako da možete pratiti vremenske uslove u svakom trenutku i sa bilo kog mesta. Takođe možete podesiti obaveštenja i upozorenja za različite situacije, kao što su promena temperature, padavine, oluja ili zagađenje vazduha.

senzori, kontrolni panel, pametna kuća, pametan stan

Vremenske komande

Vremenske komande pametnog stana su funkcije koje omogućavaju da se različiti uređaji i scenarija u stanu aktiviraju ili deaktiviraju u određeno vreme ili prema položaju sunca. Na primer, možete podesiti da se svetla uključe uveče, da se roletne spuste ujutru, da se grejanje smanji tokom dana, ili da se klima uređaj uključi pre nego što stignete kući. Vremenske komande mogu biti korisne za uštedu energije, povećanje komfora i bezbednosti, i simulaciju prisustva kada ste odsutni.

touch screen, smart touch control, kontrola putem ekrana

Scenarija / Scene

Scene u pametnom stanu su funkcije koje omogućavaju da se različiti uređaji i scenarija u stanu aktiviraju ili deaktiviraju dodirom jednog tastera, glasovnom komandom, vremenskom komandom ili geolokacijom korisnika. Scene u pametnom stanu mogu kreirati savršenu atmosferu za različite prilike i potrebe, kao što su dobro jutro, odlazak od kuće, boravak u kući, odlazak na spavanje, žurka, gledanje filma i druge. Scene u pametnom stanu mogu upravljati rasvetom, roletnama, klimatizacijom, kućnim uređajima, ozvučenjem i drugim povezanim elementima.

geo location, geo lokacija, informacija o lokaciji, gps

Geo lokacija korisnika

Geo lokacija korisnika u pametnom stanu je funkcija koja omogućava da se odredi položaj korisnika u prostoru na osnovu signala sa mobilnog telefona, pametnog sata ili drugog uređaja koji korisnik nosi sa sobom. Ova funkcija može biti korisna za prilagođavanje pametnih uređaja u stanu prema potrebama i željama korisnika, kao i za povećanje bezbednosti i komfora. Na primer, geo lokacija korisnika u pametnom stanu može omogućiti da se svetla, klima uređaj, muzika i drugi elementi automatski uključe ili isključe kada korisnik uđe ili izađe iz određene prostorije, ili da se aktivira alarm kada korisnik napusti stan.

components, usluge

Simulacija prisustva

Simulacija prisustva u pametnom stanu je funkcija koja omogućava da se stvori utisak da je neko u stanu kada ste odsutni, tako što se automatski uključuju i isključuju različiti pametni uređaji, kao što su svetla, roletne, muzika i drugi. Ova funkcija može biti korisna za zaštitu od provalnika, kao i za održavanje optimalnih uslova u stanu.

Želite da sarađujemo?
kontaktirajte nas.

Koristimo kolačiće kako bi osigurali svima koji koriste naš sajt da imaju najbolje moguće iskustvo.
Explore
Prevuci