Često postavljana pitanja

Ovde možete pronaći neka on najčešćih pitanja naših novih i starih korisnika. Za sva druga pitanja koja imate vezana za sisteme koje nudimo, stojimo Vam na raspolaganju.

Pametan stan reagovaće na nestanak struje kao i bilo koji drugi sistem koji koristi električnu energiju. Jednostavno, prekinuće svoj rad, i sačekati da se napajanje ponovo uključi. Svi potrošači koji su povezani na sistem pametnog stana vratiće se u stanje u kojem su bili pre nestanka električne energije. Nema potrebe da korisnik bilo šta uključuje ili podešava po povratku mrežnog napajanja.

Najbolji sistem pametnog stana ili pametne kuće je svakako onaj koji odgovara potrebama korisnika. Sistem se kreira prema zahtevima korisnika i tehničkim znanjima dostupnim instalater, ali je dobro razmišljati i o budućnosti. Sistemi i komponente veoma brzo napreduju, i prilikom izbora sistema i elemenata treba razmišljati i o budućnosti.

Sistem se proizvodi po svim standardima u fabrikama u Evropi, i kvarovi nisu česti. Svakako, pored garancije na opremu i elemente u trajanju od dvadeset četiri meseca od datuma montaže opreme, kupac može i po isteku garantnog perioda dobiti podršku i zamenu uređaja.

Sam sistem ne zahteva nikako održavanje. Sistem će periodično preuzeti nove verzije aplikacija za elemente koji se nalaze u sistemu, i instalirati ih bez potrebe za akcijom korisnika sistema. Ovo praktično znači da sistem sam sebe održava.

Prventveno, korisničku podršku pruža instalater koji je sistem i postavio. Ovo je u većini slučajeva najbolji način da se pomogne korisniku sa nedoumicama koje ima oko funkcionisanja sistema, izmenama i drugim potrebama korisnika vezanim za sistem. Ukoliko korisnik ABB free@home sistema ne može da dobije podršku od samog instalatera, stojimo Vam na raspolaganju sa našim servisima podrške.

Servis ABB My Building Space obuhvata daljinsko upravljanje putem zaštićene veze, što korisniku omogućava da daljinsko upravljanje svojim domom bude bezbedno od bilo kakvih spoljnih upada. Cena ove usluge je 2.49 dolara mesečno, i obuhvata pretplatu za 10 korisnika sistema. Pored daljinskog pristupa, ovaj servis omogućava i obaveštavanje korisnika o bilo kom dešavanu u sistemu koje želi da dobija na svoj mobilni telefon ili tablet.

Da, moguće je povezati na ABB free@home sistem uređaje bele tehnike (frižider, mašina za veš i drugi uređaji) određenih proizvođača. Za više informacija o proizvođačima i uređajima koji su podržani, kontaktirajte nas.

Astro časovnik je deo aplikacije svakog ABB free@home sistema, koji putem geografske širine i dužine na kojoj je sistem instaliran putem interneta prati vreme izlaska i zalaska sunca. Ovo omogućava instalateri ili korisniku sistema da zadaju uključenje ili isključenje nekog potrošača bazirano na ovim parametrima. Na primer, uključenje i isključenje spoljne rasvete.

Sistem je projektovan tako da zadovolji potrebe i najzahtevnijih korisnika. Ukoliko se primera radi upravlja samo svetlom, moguće je upravljati sa 1.200 (hiljadu i dve stotine) nezavisnih strujnih krugova, ili sa 600 roletni. SLožićete se da "limit" baš i ne ograničava korisnika.

© 2020 Jedna mala firma doo. Sva prava zadržana | Dizajn W3layouts.