Upravljanje klimatizacijom

Grejanje, hlađenje i ventilacija

Različiti tipovi upravljanja - zajedničke mogućnosti

Bez razlike o kojem se sistemu grejanja ili hlađenja radi, ABB-free@home® sistem objedinjava mogućnosti svih tipova grejanja ili hlađenja. ABB-free@home® sistem može upravljati sistemom uključenjem ili isključenjem jednog ili više uređaja, može biti upravljan merenom temperaturom ili vremenom, kao i automatski sa zaštitom od pregrevanja ili smrzavanja u objketu. U nastavku teksta nabrojani su najčešći sistemi grejanja i hlađenja koji se koriste kod nas, i mogućnosti pojedinih sistema. Upravljanje je moguće centralno za ceo stan ili kuću, kao i pojedinačno po zonama koje određuje korisik. MOguće je u odrešenim prostorijama, bez obzira na izmerenu temperaturu, uključenje grajanja ili hlađenja vršiti samo tokom večeri (npr spavaće sobe) ili tokom celog dana. Ukoliko postoji senzor pokreta u objektu, moguće je uključenje grejanja ili hlađenja samo kada je korisnik u prostoru, a takođe upotrebom senzora na prozorima i vratima obezbeđuje se energetska efikasnost objekta, jer se sistem mođe isključiti ukoliko su vrta ili prozori otvoreni.

Klima uređaji - split sistemi (DOSTUPNO OD 2020. godine)

ABB-free@home® sistem Pametnog stana ima mogućnost kontrole split klima različitih proizvođača putem infracrvenog signala. Praktično, uređaj za upravljanje simulira komande daljinskog upravljača, i kao i svi ostali povezani uređaji može biti upravljan lokalno ili putem alikacije za mobilne uređaje.

Etažno grejanje

Upravljanje etažnim grejanjem u prostoru se može realizovati pomoću termostata i aktuatora, odnosno izvršnog elementa sistema koji pokreće povezane ventile. Sistem vrši merenje temperature u prostoru, i ukoliko postoji razlika između merene i zadate temperature veća od dozvoljene, vrši uključenje uređaja da bi sistem positgao zadatu temperaturu.

Podno grejanje

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi. Pod se greje na temperaturi od 21 do 28ºC. Velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature od poda ka plafonu. Sistem pametnog stana poseduje mogućnost upravljanja podnim grejanjem na različite načine i nevezano za proizvođača i sistema podnog grejanja. Prilikom projektovanja sistema potrebno nas je kontaktirati da bi se ostavila mogućnost kontrole, tj. povezivanja na naš sistem automatike, kao i ugradnja senzora temperature direktno u pod, čime se sistem štiti od pregrevanja.

FAN Coil

Fan coil uređaji se koriste za zagrevanje ili hlađenje prostora izduvavanjem toplog ili hladnog vazduha. Putem ABB-free@home® sistema i uređaja za upravljanje moguće je upravljati : parapetnim, podplafonskim, kasetnim ili kanalnim fan coil uređajima. Osim upravljanja brzine ventilatora i uključenja samog uređaja, ABB-free@home® sistem može upravljati kako dvocevnim, tako i četvorocevnim uređajima.

100

U Pripremi !

100

U Pripremi !

U pripsafdremi !
U pripremi !

  • U pripremi !
  • U prip234242remi !
  • U pripremi !
  • U pripremi !
  • U pripremi !
OUR REFERENCES
100

U pripremi !

100

U pripremi !

izgled aplikacije

01

U pripremi !

U pripremi !.

more

02

U pripremi !

U pripremi !

more

Druge mogućnosti

IMATE PITANJE, PREDLOG ILI ZAMERKU ?

Ako želite da saznate više o našim proizvodima i uslugama, pošaljite nam email sa pitanjem ili primedbom. Potrudićemo se da Vam odgovorimo najkasnije za 48 sati.