Osećaj sigurnosti u vašem domu i brige o njemu kad je prazan su ključni problemi, pogotovo kad je vaš dom izolovan, skriven od očiju komšija ili udaljen od drugih zgrada. Ukoliko lepo izgleda, nova kuća postaje napast za provalnika. Zbog tih rizika, mnogi ljudi se odlučuju da pri izgradnji kuća i stambenih zgrada akcenat daju na veći osećaj sigurnosti.

Ako u zgradi želite vrhunsku sigurnost, korišćena tehnologija mora biti u stanju da reaguje brzo i inteligentno u kritičnim situacijama, bilo da je neko prisutan u objektu ili ne. Kada pogledate sve ove različite zahteve, ubrzo uviđate da oni prevazilaze mogućnosti konvencionalnih električnih instalacija. Sistem pametnog stana donosi korisnicima sigurnost, posredstvom uređaja za nadzor i kontrolu prostora u stanu ili kući. Taj sistem sačinjavaju različiti uređaji poput detektora otvaranja vrata i prozora, detektora pokreta, video nadzora i slično.

Primenom senzora prisustva, protivpožarnih i protivpoplavnih senzora, vremenske stanice, motorizovanih roletni objekat samostalno brine o sigurnosti.

Pametan stan omogućava da uvek i svugde imate uvid u dešavanje u vašem objektu i u njegovom bliskom okruženju. Takođe, sistem vodi računa o kvalitetu vazduha koji udišete, obaveštava vas o eventualnim neželjenim sastojcima. Prisustvo dima, plamena, povišene temperature ili vode trenutno se otkrivaju pa sistem preventivno deluje aktivacijom zaštitnih sistema i slanjem obaveštenja na zadate adrese. Neovlaštene osobe ne mogu neopaženo pristupati prostoru koji sitem nadzire i štiti, tako što aktivira upozoravajuće znake i zaštitne sisteme, istovremeno vas obaveštavajući o tekućem događaju i sl. Osetićete mir, komfor i sigurnost, bilo da ste kod kuće ili van nje.

Mreža nadgledanja

Sistem pametnog stana nadgleda tokom noći i kada ste na putu. Inteligentne mreže za kućnu automatizaciju povezuju detektor pokreta, detektor razbijenog prozorskog stakla i kontroler roletni sa alarmnim sistemom, tasterom za hitne slučajeve i na zahtev sa vašim mobilnim telefonom.

To osigurava vašu zaštitu i sigurnost-danju i noću!

Spreman na iznenađenje

U slučaju pojave dima, umreženi dimni detektor će upozoriti vas i ostale stanovnike na izbijanje požara. Takođe, curenje vode ili gasa se prepoznaje i prijavljuje odmah, puno pre nego nastane nenadoknadiva šteta. Čak i kada niste kod kuće!

Interakcija sa vašim objektom daje vem osećaj potpune kontrole, te vas informiše o statusu u svakom trenutku.

Sve pod kontrolom

Uživajte u praznicima bez brige: sigurnosne instalcije pametnog stana mogu učiniti da se vaš dom čini nastanjen - zato se opustite. Pitanje "Da li sam ostavio uključen šporet, peglu ili radijator?", rešava se vrlo brzo. Zahvaljujući pametnoj utičnici korisnik može na daljinu da uključi ili isključi kućne uređaje.