Scene / Makroi

Od filmske večeri do buđenja

Pritiskom jednog tastera ...

Verovatno jedna od najvećih prednosti sistema kućne automatike, odnosno sistema pametnog stana jesu scene ili makroi. Pametan stan sam po sebi povezuje različite tehnologije, i omogućava upravljanje svim povezanim uređajima.

Scene su set događaja koji se izvršava istovremeno, ili sa zadrškom. Praktično, pritiskom na taster u Vašem sistemu pametnog stana (bez razlike da li je u pitanju klasični taster ili taster na aplikaciji mobilne aplikacije) možete pokrenuti set događaja, odnosno izvršiti promenu stanja više uređaja. Korisnik ima mogućnost da jednostavno, u nekoliko koraka podesi novu scenu, ili izvrši izmenu stare scene, bez potrebe za angažovanjem programera. Jednostavno kao podešavanje budilnika na telefonu !

Ovo su samo neki od primeri scena koje možete postaviti u sistemu pametnog stana, a svakako izbor broja i sadržaja scena je samo na korisniku sistema, njegovim potrebama i željama. Sistem nema ograničenje u broju scena, niti u broju uređaja unutar svake pojedinačne scene.

DOBRO JUTRO

Podesite sistem da radnim danima u željeno vreme podigne roletne u Vašoj spavaćoj sobi za 20%,uključi grejanje ili hlađenje dnevne sobe i uključi aparat za kafu da bi se ugrejao na potrebnu temperaturu. Po tom, sistem će pustiti Vašu omiljenu radio stanicu da bi Vas probudio muzikom.

ODLAZAK OD KUĆE

Vaš sistem pametnog stana prati lokaciju korisnika, putem praćenja lokacije mobilnih telefona svih korisnika sistema (naravno, ukloliko korisnik to želi). Kada sistem dobije informaciju da su svi korisnici napustili stan ili kuću, izvršiće isključenje svih svetala u kući, podesiti grejanje na štedljivi mod rada, spustiti roletne i uključiti alarm. Naravno, kada izvrši sve komande, proslediće korisniku notifikaciju da su komande izvršene.

POVRATAK KUĆI

Kada sistem pametnog stana dobije informaciju da se korisnik sistema vraća kući, odnosno da ulazi u određenu zonu pokrivanja (npr. dva kilometra od kuće), podesiće grejanje na konforni mod rada, uključiti svetla dobrodošlice i pustiti Vašu omiljenu radio stanicu ili određenju pesmu.

...

Neograničen broj scena

?

Jednostavno za podešavanje

!

Uključeno u svaki sistem

0-24

Mogućnost automatskog pokretanja

izgled aplikacije

01

U pripremi !

..........

U pripremi !

02

U pripremi !

..........

U pripremi !

Druge mogućnosti

IMATE PITANJE, PREDLOG ILI ZAMERKU ?

Ako želite da saznate više o našim proizvodima i uslugama, pošaljite nam email sa pitanjem ili primedbom. Potrudićemo se da Vam odgovorimo za 48 sati.