Scenarija u pametnom stanu

Buđenje

scenario budjenje

Olakšajte i učinite prijatnijim Vaše buđenje. U spavaćoj sobi se dimuje svetlo na 40% svoje jačine, a potom na 60%, nekoliko minuta kasnije. Podižu se roletne ili žaluzine u željeni položaj, dok se u pozadini uključuje lagana muzika ili pali TV na kome se prikazuje vaša omiljena jutarnja emisija. Gasi se svetlo u hodniku, isključuje se alarmni sistem dok se pali svetlo u kupatilu. Uključuje se grejanje, koje je bilo podešeno na nižu temperaturu u noćnom režimu rada. Prednosti ovog sistema su u mogućnostima prilagođavanja željama korisnika, kao i u automatizaciji. Sve navedene funkcije mogu da se izvrše u željeno vreme, npr. vreme ustajanja za posao, tokom radnih dana, dok tokom vikenda scenario može da bude potpuno drugačiji.

Odlazak od kuće

scenario odlazak od kuce

Osećajte se sigurno. Sistem je prilagođen vašim potrebama i radi za vas. Gase se sva svetla, roletne ili žaluzine se spuštaju do najnižeg položaja, pali se alarmni sistem. Gase se potrošači koji su potencijalni uzročnici požara, kao i svi audio i video uređaji. Grejanje se prilagođava radu u dnevnom režimu sa unapred definisanom temperaturom. Dodatno, u svakom trenutku imate informaciju o statusu vašeg doma (alarm, požar, poplava i dr.), kao i video prikaz sa ugrađenih kamera u realnom vremenu.

Simulacija prisustva

scenario simulacija prisustva

Povećajte bezbednost vašeg doma dok ste vi odsutni. Cilj ovog scenarija, kao što i samo njegovo ime kaže, je da simulira vaše prisustvo u domu dok ste vi na putovanju i na taj način odvratite pažnju od potencijalnog razbojništva. Roletne se spuštaju i podižu u određeno, unapred definisano, vreme kao i celokupna rasveta u Vašem domu, pale se i gase audio i video uređaji. Dodatno, u svakom trenutku imate informaciju o statusu vašeg doma (alarm, požar, poplava i dr.), kao i video prikaz sa ugrađenih kamera u realnom vremenu.

Alarm

scenario alarm

U slučaju da se u vašem domu oglasio alarm dok vi niste bili prisutni, automatski sistem reaguje i dostavlja vam se obaveštenje o incidentnoj situaciji. Na vašem iPad, iPhone ili Android uređaju možete da vidite prikaz sa sa kamere koja se nalazi u prostoriji čija je alarmna zona narušena. Vaš dom, pomoću funkcionalnosti koje mu pruža sistem, počinje da simulira scenario u kome se desila neregularna situacija, pokušavajući na taj način da skrene pažnju komšija. Roletne ili žaluzine počinju da se spuštaju i podižu, dok sva svetla, kako van tako i unutar, vašeg doma počinju da se pale i gase. Na taj način imate i dodatnu signalizaciju u slučaju provale.

Dolazak kući

scenario dolazak kuci

Povratak u pripremljen dom. Alarm se deaktivira. Uključuje se grejanje da bi se postigla željena temperatura. Uključuje se bojler i svi isključeni potrošači. Svetlo u hodniku se dimuje na 80%, a potom se pali i svetlo u dnevnom boravku i kuhinji. Uključuje se televizor sa vašim omiljenim kanalom za gledanje ili lagana muzika. Podižu se roletne ili žaluzine do željenog položaja.

Večera

scenario vecera

Ugodno veče. U dnevnoj sobi, kao i u dečijoj svetlo počinje da treperi određeni vremenski period, a potom se gasi nakon par minuta, čime se ukućanim signalizira da je večera gotova i poslužena bez potrebe da ih dozivate ili odlazite do njih da ih obavestite. Svetlo u kuhinji se dimuje na 60%, dok u trpezariji na 80%. U pozadini se pali lagana muzika, a televizor se gasi, čime je sve spremno za uživanje u porodičnom obroku.

Odlazak na spavanje

scenario za odlazak na spavanje

Laku noć. Spuštaju se roletne ili žaluzine u željeni položaj. Gase se sva svetla, osim svetla u kuhinji i hodniku koji se dimuju na 40% da biste mogli u toku noći da odete do toaleta ili do frižidera. Aktivira se alarm. Grejanje se prilagođava radu u noćnom režimu i na taj način se u toku noći u vašem domu održava prijatna temperatura, pogodna za spavanje. Isključuju se potrošači koji su tako programirani, radi vaše sigurnosti i mirnog sna.