Upravljanje roletnama

Roletne

upravljanje roletnama

Da bi se upravljalo roletnama, potrebno je da imaju ugrađene odgovarajuće motore. Pritiskom na taster ili putem aplikacije koja je instalirana na pametnom uređaju, moguće je podizati, spuštati roletne i menjati položaj lamela. Ambijent se prilagođava trenutnim potrebama, veoma jednostavno, pri čemu se povećava udobnost i praktičnost Vašeg doma. Upravljanje se može vršiti iz objekta ili sa udaljene lokacije, na više različitih načina. Kontrola se može vršiti pojedinačno ili implementirano u programske scenarije sa drugim uređajima. Roletne se mogu podizati ili spuštati automatski, u zavisnosti od spoljašnjih vremenskih prilika, da bi se očuvao komfor i uštedela električna energija. Upravljanje roletnama utiče na energetsku efikasnost, jer sistem može da uštedi od 30% do 50% energije bilo da se radi o zimskom ili letnjem periodu.

Motorne zavese

upravljanje zavesama

Savremeni mehanizam pokretanja sistema zaštite od sunca je elektromotor. Osim funkcionalnosti, prednost motornog pokretanja motornih zavesa je i estetski doživljaj jer motor nije vidljiv. Sistemi zaštite od sunca pokreću se pritiskom na tasterom ili putem smart telefona, uz odgovarajuću aplikaciju. Za sisteme sa motornim pogonom, preporučljiva je ugradnja i senzora po izboru (sunce, vetar, kiša), koji omogućuju optimalnu primenu sistema zaštite od sunca, samim tim i uštedu energije.

Zaštitne rešetke

upravljanje zastitnim resetkama

Zaštitne rešetke predstavljaju najrasprostranjeniji vid zaštite od krađe i provala. Najčešću primenu nalaze kao zaštitna mreža na objektima, uglavnom lokalima i prodavnicama, kod kojih je osim bezbednosti značajno da se kroz mrežu i izlog vidi unutrašnjost lokala. Kao i kod rolo vrata i kod rolo rešetki osim ručnog podizanja moguća je i automatizacija rolo rešetke, tj. ugradnja elektromotora pri čemu se pruža mogućnost upravljanja putem tastera ili smart uređaja. Ugradnjom rolo rešetki se ne gubi dragoceni prostor objekta, a zaštita i sigurnost objekta se podiže na izuzetno visok nivo. Moguće je integrisati podizanje/spuštanje zaštitnih rešetki u odgovarajući scenario (aktiviranje protivprovalnog alarma, dolazak na posao, odlazak sa posla, itd.).

Garažna vrata

garazna vrata

Garažnim vratima upravljamo kada imaju svoje motore pri čemu se povećava udobnost, komfor i praktičnost. Možete udobno, u svakom trenutku, ući u garažu, a da ne napustite vaše vozilo pritiskom na odgovarajuće dugme na vašem smart uređaju. Dodatno, postoji mogućnost da se garažna vrata automatski otvaraju/zatvaraju ukoliko se oglasi neki od alarmnih sistema.