KNX sistem je inteligentno rešenje za elektro instalacije koje otvara potpuno novu dimenziju u modernom načinu življenja. Inteligentni koncept umrežavanja uređaja i kontrole menja način korištenja uređaja, dok u isto vreme omogućava uštedu energije uz povećanu sigurnost, kako u stambenim objektima, tako i u poslovnim.

KNX sistem omogućava integraciju različitih uređaja i funkcija putem jedinstvenog pritokola kojim komuniciraju. Preko 400 različitih proizvođača korištenjem istog protokola omogućava da svi uređaji i sistemi koji su povezani na KNX bus međusobno razmenjuju informacije. Na ovaj način omogućemo je da bilo koji povezani uređaj upravlja drugim uređajem, jer je komunikacioni protokol jedinstven.

knx

Fleksibilnost sistema dozvoljava da se kreira sistem koji tačno odgovara potrebama korisnika, odnosno da veličina sistema bude upravo ona koja je potrebna za nesmetano funkcionisanje svih uređaja. Takođe, KNX sistem je moguće naknadno proširivati i vršiti izmene funkcija, u skladu sa potrebama prostora i korisnika prostora.