Kompanija ABB je tehnološki lider koji kroz tesnu saradnju sa industrijom, transportnim sistemima, infrastrukturnim kompanijama u saradnicima u preko 100 zemalja konstantno razvija i unapređuje rešenja koja nudi. Posle više od četiri decenije u digitalnim tehnologijama, lider je u digitalnom povezivanju uređaja i sistema. Sa više od 70.000 kontrolnih sistema i preko 70 miliona povezanih uređaja, spada u sam vrh kompanija koje se bave automatizacijom.

ABB i-bus KNX je sistem inteligentne instalacije koji zadovoljava najviše standarde u modernoj gradnji kuća i zgrada. kontrola je bazirana na jednostavnoj i proverenoj KNX tehnologiji (http://www.knx.org), koja je prihvaćena kao prvi svetski otvoreni standard za kontrolu , nadzor i upravljanje svim tipovima inteligentnih objekata- industrijskim, komercijalnim i stambenim.


Benefiti


ABB i-bus® KNX sistem omogućava nam da jednostavnije kontrolišemo prostore koje koristimo, što daje za rezlutat povećanu fleksibilnost, sigurnost, energetsku efikasnost i udobnost. Fleksibilnost ABB i-bus® KNX električnih instalacija omogućava da se poslovni ili stambeni prostor brže i jednostavnije adaptira shodno potrebama korisnika - i sada i u budućnosti..


Primena


Paleta ABB i-bus® KNX proizvoda uključuje komponente potrebne za primenu u svim modernim tipovima objekata, od upravljanja rasvetom i roletnama, do grejanja, ventilacije, sistema sigurnosti, upravljanja utroškom energije, i mnogim drugim aplikacijama ...


Više konfora, više efikasnosti, više sigurnosti


Inteligentno upravljanje objektom omogućava da se realizuje kompletno rešenje koje će odgovoriti zahtevima Vaših korisnika i kupaca, bez razlike da li su u pitanju vlasnici prostora, zakupci ili osobe koje upravljaju objektom.. Funkcije ABB i-bus KNX sistema mogu se brzo i jednostavno prilagoditi potrebama individualnog korisnika. Pored uštede energije, moguće je prilagoditi potrebama korisnika svaki potrošač koji je povezan u ovaj sistem.


Pametna investicija.


ABB i-bus KNX znači ulaganje u kompletan životni vek objekta: od planiranja i implementacije, kroz fazu građenja, prodaje ili rentiranja, do upravljanja objektom. Ovo omogućava kratak amortizacioni period, i uštedu kroz ceo period korištenja sistema.


KNX - Standard


KNX je prvi globalni standard za sisteme automatike stambenih i poslovnih objekata poštujući internacionalni standard (ISO/IEC 14543-3), Evropski standard (CENELEC EN 50090, CEN EN 13321-1 and 13321-2), kineski standard (GB/Z 20965) i američki standard (ANSI/ASHRAE 135)..


ETS – Univerzalni KNX software


Sistem integratori mogu jednostavno da izaberu proizvode iz baze podataka i "prevuku" ih u projekat, podese parametre, i povežu senzore sa izvršnim elementima. Kada se KNX instalacija uspešno postavi, ETS alati omogućavaju izradu projektne dokumentacije. ABB nudi partnerima trening programe za parametrizaciju i programiranje uređaja ABB i-bus® KNX sistema.